Frågående Höns, Inte Så Frigående!

Hostar och Nyser, igen!
Förstår mig inte alls på detta, jag som nyss var sjuk och låg hemma i feber! Ingen höjdare alls, och jag önskar att ajg snart blir frisk igen!

Pratade om det där med Frigående höns idag, Som inte alls visade sig vara frigående!
För trotts att dom skall vara frågående har dom stackars Hönsen endaste 23x23 [ Ca Ett A4 Papper] Att röra sig på! Alltså inte mycket plats!
Jag gillar ju att googla! Så jag hittade lite fakta på The Google.se

¤Villkoret för att höns ska få kallas frigående är att det finns max 9 hönor per kvadratmeter. Det motsvara en yta av ungefär 33 cm i fyrkant, eller bildytan på en 21–tums bildskärm. En frigående höna kan alltså nätt och jämnt vända sig om, utan att krocka med grannarna.

¤Väljer du "Sprättägg" har hönan några centimeter till att röra sig på. Med 7 hönor per kvadratmeter har varje höna ungefär 30 x 40 cm att röra sig på.

¤KRAV–märkta ekoägg – som filmen gör reklam för – läggs av hönor som kan ha det lika trångt. Där anges antalet hönor till 5–7 per kvadratmeter. I gynnsamma fall kan alltså den ha en yta av 50 x 40 cm att röra sig på.

Konsigt, med tanke på alla reklamer med ägg och allt så ser det ut som om hönan har det hur fritt och fint som helst, men när man tar reda på fakta har den stackars hönan inte stort alls!
Och inte får den stackars hönan se till sina naturliga behov och betendeen när den inte har så stor plats!
Ekohönsen därimot får gå utomhus men ingen nämner ju det att det är samma yta ute som inne för hönsen, + att dom många gånger kan vara många många fler ut!

Men olagliga burägg, Ja det är ju klart att bara för att man inte köper dom i förpackningar och kokar eller tillagar dom, så betyder det ju inte att de inte finns! men vart hamnar dom då ? Dessa ägg och ägg från modifierade burar säljs till äggmasseindustrin. De dyker sedan upp i alla möjliga produkter som innehåller ägg. Så läs på förpackningen och står det ägg i innehållsförteckningen, kan du vara nästan helt säker på att det är burägg. De företag som gör äggmassa för vidare försäljning till livsmedelsindustrin köper nästan alltid till billigaste pris och samma sak gäller för de företag som tillverkar färdiga produkter.

Tyd koden på ägget Den första siffran i koden anger produktionssystemet.
0 = ekologiska ägg
1 = ägg från frigående höns utomhus
2 = ägg från frigående höns inomhus
3 = burägg



Okej, det är kanske inte skit kul att veta om detta, men det är en grejj som många inte tänker på eller lägger märke till!
Kanske kan få upp ögonen, om inte för er skull så för min!

Stackars Max blev i Fredags påkörd av En IDIOT som inte stannat och bara susat vidare, Max hade ensam och rädd gått runt och letat efter hjälp! Dom ilade han med Ilfart till Blå Stjärnarnan, men det fanns inga Vetrinärer där som kunde just detta, och han har idag opererats från 2-6 ! 3 operationer!
Som ni säkert förstår, Är max en hund! En söt och snäll speciell liten hund!
Åsa, Husse, hade pratat och försökt lugna max, och han hade viftat på svansen, Vilket antar jag är ett bra tecken?
Håller alla tummar jag hittar För att du skall klara dig max, men du är en stark hund och jag tvivar inte! <33

Men tack och hej, nu är det nog dags att landa på kudden, Hör familjen där ute som pysslar och gör sig redo för natten!
Och, oboy, vad fint det var när man kom hem, och Välkommande! <3
Men ja ja, svammel svammel, Puss Och Nattis På Er Alla !

Kommentarer
Postat av: Nea

Bra inlägg om hönor! mer av sånt! =D

2009-01-07 @ 12:19:32
URL: http://andreaohlson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0